2ος Πολιτιστικός Πλους Αιγαίου

PROGRAMMA_GENIKO-001

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, διοργανώνει τον 2ο Πολιτιστικό Πλου με πολεμικό πλοίο σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το διάστημα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017.  

Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ θα ταξιδέψει στα νησιά Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Λειψοί, Κάλυμνος, Χάλκη και Κάρπαθος.

Σε κάθε νησί, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, θα παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», του Γιώργη Παπάζογλου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή της Άννας Βαγενά.

Παράλληλα θα παρουσιάζεται μουσικό πρόγραμμα από ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού και παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.

Ο φετινός πολιτιστικός πλους στο Αιγαίο Πέλαγος, μέσω της παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου», που είναι μια αναφορά στις μνήμες και τα λόγια μιας Μικρασιάτισσας, προσφέρει μια ιστορική περιήγηση σε τόπους που έχουν συνδεθεί με την προσφυγιά. Ταυτόχρονα ο λόγος της «Αγγέλας Παπάζογλου» εκπέμπει ένα διαχρονικό μήνυμα αγάπης στον άνθρωπο και την Πατρίδα και αγνού πατριωτισμού.

Η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και της παραπέρα ενίσχυσης των δεσμών τους με τους κατοίκους των νησιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

«Αγγέλα Παπάζογλου», από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης. Τα χαϊρια μας εδώ».

Στο ρόλο της Αγγέλας η Άννα Βαγενά. Αναγνώστρια η Κατερίνα Θεοχάρη.

Επιλογή κειμένου, μουσική επιμέλεια Λάμπρος Λιάβας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Τετάρτη 6/9 ΣΑΜΟΣ – Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου – 21:00

Πέμπτη 7/9 ΦΟΥΡΝΟΙ – Γυμνάσιο Λύκειο Φούρνων – 21:00

Παρασκευή 8/9 ΙΚΑΡΙΑ – Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αγ. Κήρυκου – 21:00

Σάββατο 9/9 ΛΕΙΨΟΙ – Πολιτιστικό πάρκο Λειψών – 21:00

Δευτέρα 11/9 ΚΑΛΥΜΝΟΣ – Ανοικτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου – 21:00

Τρίτη 12/9 ΧΑΛΚΗ – Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» – 21:00

Τετάρτη 13/9 ΚΑΡΠΑΘΟΣ – «Ποσειδώνιο» Αμφιθέατρο – 20:00PROGRAMMA_GENIKO-002PROGRAMMA_GENIKO-006PROGRAMMA_GENIKO-005PROGRAMMA_GENIKO-004

PROGRAMMA_GENIKO-007

PROGRAMMA_GENIKO-003

About author

PAN_0112

Επίσημη πρεμιέρα για την ταινία THE CUT – Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ με την παρουσία του σκηνοθέτη ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ

  Ο πολυβραβευμένος και αγαπημένος του ελληνικού κοινού,  σκηνοθέτης  ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ, ήρθε στην Αθήνα για την επίσημη πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας καλεσμένος της κινηματογραφικής ...