“Όλη η γης ανθίζει στο Ιδιόμελο” στις 29/9/19

όλη η Γης ανθίζει… ο τίτλος της μουσικής μας παράστασης-συναυλίας!
…μαζί ανθίζουν και όλες οι ψυχές που γίνονται συμμέτοχοι στις μουσικές δράσεις μας! 
Τα τραγούδια του Αείφαρον συνθέτουν μία μελωδική αφήγηση ψυχικής αναγέννησης, πνευματικής εξύψωσης και ελευθερίας. 

Οι μελωδίες πυροδοτούν την αισιοδοξία και την ζωτικότητα, εναρμονίζοντάς μας με τον φυσικό μας ρυθμό—που είναι ο ρυθμός της Ζωής. 
Τα μουσικά μας όργανά κουρδίζονται στα 432Hz, μια αρμονικότερη συχνότητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. 
Τα περισσότερα τραγούδια είναι εξ ολοκλήρου δικές μας συνθέσεις. 
Το ρεπερτόριό μας διανθίζεται με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα καθώς επίσης και διασκευές γνωστών και αγαπητών τραγουδιών. 

INFO
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, κοντά στον ΗΣΑΠ
Κυριακή 29/9/19

Έναρξη: 20.30
Είσοδος 12€ / Μειωμένο για ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ 8€ 
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

ΟΜΑΔΑΑ  «ΑΕΙΦΑΡΟΝ»

 

Οι μελωδίες και τα τραγούδια της Μουσικής Ομάδας Αείφαρον, εξυμνούν τη χαρά της ζωής και αποκαλύπτουν την ομορφιά της. Δημιουργώντας ένα στερέωμα συναισθηματικής έκστασης και ψυχικής ευφορίας, ανυψώνουν το πνεύμα μας και αφυπνίζουν εντός μας ένα απελευθερωτικό βίωμα ανάτασης, ευδαιμονίας και αγάπης. Η Μουσική είναι η γλώσσα της φύσης και του σύμπαντος. Είναι το μέσον επικοινωνίας με την παγκόσμια αρμονία που εμφορεί τα πάντα, συγκεράζοντάς τα στην αέναη κίνηση της ζωής. Γι’ αυτόν τον λόγο, η μουσική αποτελεί πύλη προς την επίτευξη της εσωτερικής αρμονίας, ισορροπίας και γαλήνης, συνιστώντας την πολυτιμότερη πυξίδα μας στο ταξίδι του Ε Ζν. 

Οι μουσικές μας συνθέσεις έχουν ως στόχο να μεταδώσουν αυτήν την πρωταρχική ιδιότητα της μουσικής να διεισδύει στην ψυχή μας και να την μεταμορφώνει ευεργετικά. 

Τα τραγούδια της Μουσικής μας Ομάδας συνθέτουν μία μελωδική αφήγηση αυτογνωσίας και ψυχικής αναγέννησης, πνευματικής εξύψωσης και ελευθερίας. Οι μελωδίες της πυροδοτούν την αισιοδοξία και την ζωτικότητα, θεραπεύοντας σώμα και ψυχή, εναρμονίζοντάς μας με τον φυσικό μας ρυθμό—που είναι ο ρυθμός της Ζωής. Τα ουράνια φωνητικά φέρουν ένα κράμα παιδικότητας και μυστικισμού, εμπνέοντας τον ακροατή να αφουγκραστεί κάτι από τις φωνές των αγγέλων. 

Η μουσική δημιουργία είναι μια γιορτή που μας προσκαλεί σε μια μέθεξη λυρισμού και αθωότητας, ζεσταίνοντας τις καρδιές μας, πλημμυρίζοντάς τες με εμπιστοσύνη και θυμίζοντάς μας πως το παιδί μέσα μας είναι πάντοτε εκεί, έτοιμο να αναδυθεί και να μας διδάξει πόσο ελεύθερη και ανάλαφρη είναι η ζωή όταν ζούμε στην εκστατική απλότητα του τώρα. 

 

Η μουσική ομάδα του Αείφαρον δημιουργήθηκε το 2011 από την Κατερίνα Ρίττερ (φωνή) και τον Απόστολο Στάμο (κιθάρα), οι οποίοι συνθέτουν και τα περισσότερα τραγούδια. Έξι επιπλέον μέλη προστέθηκαν στην πορεία, συνεισφέροντας τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους: η Δήμητρα Σακελλαροπούλου (φωνή), η Ερμηέλ Τζανέβα (φλάουτο), ο Πυθαγόρειος Χατζηνικολάου (μπουζούκι), ο Μάνος Μιχαλίτσης (λαούτο), ο Παναγιώτης Στάμος (τύμπανο τσέμπε) και ο Μίνωας Σφηνιάς (στάμνα). Πρόσφατα, τρία επιπλέον μέλη έχουν εμπλουτίσει την καλλιτεχνική της παλέτα: ο Γιάννης Μαλλιαρουδάκης (μπεντίρ), η Τζένη Σουλκούκη (πιάνο) και ο Ορφέας Ανδρόνικος (φωνητικά, πιάνο, κιθάρα). 

 

Το μοναδικό στυλ μουσικής σύνθεσης των καλλιτεχνών βασίζεται σε μια συνειδητή φιλοσοφική προσέγγιση σχετικά με τον ρόλο και τις λειτουργίες των διαφορετικών μουσικών οργάνων, καθώς και την συχνότητα στην οποία ρυθμίζουν τον ήχο τους – στοιχεία τα οποία συμβάλουν στην αναζωογονητική και θεραπευτική επίδραση των δημιουργιών τους. Οι μουσικοί ρυθμίζουν τα όργανά τους σε εναλλακτικές συχνότητες από την ευρέως διαδομένη Α=440Hz, όπως, μεταξύ άλλων, την θεραπευτική συχνότητα A=432Hz. Αυτή η συχνότητα αυτή παράγει ένα αρμονικότερο και μελωδικότερο αποτέλεσμα και έναν πλουσιότερο ήχο και βρίσκεται σε μεγαλύτερη αρμονία με τις δονήσεις του φυσικού μας περιβάλλοντος, ενώ οι δονήσεις της θεωρούνται πως προσεγγίζουν την γνωστή Αρμονία των Σφαιρών. 

Ο πρώτος τους δίσκος ηχογραφήθηκε σε αυτήν την συχνότητα και, αντιθέτως με την επικρατούσα πρακτική, στην περίπτωσή τους όλα τα όργανα και τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν ταυτόχρονα στο στούντιο, κάτι το οποίο εμπλούτισε το τελικό αποτέλεσμα με μία ανώτερη ποιότητα αρτιότητας και ακουστικής ενότητας. 

Η ολιστική μουσική του Αείφαρον αποτελεί ένα ζωντανό μονοπάτι προς το Ε Ζν. Όλα τα στάδια της δημιουργίας – από την σύλληψη της μελωδίας και των στίχων, ως την σύνθεση, ενορχήστρωση και παρουσίαση – εστιάζονται σε αυτό το ανώτερο ιδανικό. Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από την ψυχοπλαστική δύναμη της μουσικής, η τέχνη τους προσκαλεί την ψυχή σε ένα ταξίδι ευδαιμονίας και μελωδικής αφύπνισης. 

KollektivA – Ο Μηχανισμός

«Με πείσανε να γίνω ρεβιζιονιστής…»  Εν μέσω «προεκλογικού πυρετού», οι KollektivA διαθέτουν δωρεάν στο site τουςwww.kollektiva.net την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Ο Μηχανισμός» του Νικόλα Άσιμου, ...