«Όλα του γάμου δύσκολα» στο ΠΟΛΛΟΙ-χώρος ΑΝΤΑΜΑ

Παραμύθια και τραγούδια για το μεγαλύτερο μυστήριο όλων, τον γάμο, για να θυμούνται οι παλιοί (και να χτυπούν το κεφάλι τους…) και για να βάλουν μυαλό οι νεώτεροι!

Άλλες ονειρεύονται να παντρευτούν το βασιλόπουλο με τ’ άσπρο άτι, άλλες τον πιο σοφό άντρα του κόσμου κι άλλες τον πρώτο που θα καταφέρουν να τις κουκουλωθεί.

Υπάρχουν στ’ αλήθεια παραμυθένιοι γάμοι ή όλα αυτά είναι… παραμύθια;

 

Η παράσταση απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό.

 

Αφήγηση:           Νάγια Οικονομοπούλου

Μουσική:            Πέτρος Χρηστάκης

Διάρκεια:            60 λεπτά

Είσοδος:             5 ευρώ

Πότε:                   Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 21:00

Πού:                    ΠΟΛΛΟΙ-χώρος ΑΝΤΑΜΑ

Κρέοντος 110, Σεπόλια (πλησίον σταθμού Μετρό Σεπόλια)

Κρατήσεις:          με μήνυμα στο 6944752269

Facebook:           https://www.facebook.com/events/385027088540308/    

Βιογραφικά Συντελεστών:

Η Νάγια Οικονομοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συνεργάστηκε με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους.

Όταν, όμως, κάποτε, από τύχη, συναπαντήθηκε με τους συντρόφους των παιδικών της χρόνων, την Τρισεύγενη, την Πούλια και τον Αυγερινό, τον Μπιλμέμ, τον Μισοκοκκοράκη, την Κατσιβέλα του παραμυθιού και τον Γιαννάκη, τους πήρε αμέσως στο κατόπι και βρήκε τον δρόμο της στο δάσος με τα παραμύθια. 

Αγαπά να αφηγείται, παραδοσιακά κυρίως, παραμύθια και μύθους σε παιδικό και ενήλικο κοινό, σε συντροφιές, βιβλιοθήκες, σχολεία, καφενεία, πολυχώρους και πολιτιστικά στέκια, και να υλοποιεί την αφηγηματική δράση «Σπεροκαθίσματα – Παραμύθια κατ’ οίκον».

 

Ο Πέτρος Χρηστάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1994. Η πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μουσική ξεκίνησε από το πέμπτο έτος της ζωής του, με μαθήματα στο κλασικό πιάνο. Αργότερα, ως αυτοδίδακτος αρχικώς, ασχολήθηκε με την κιθάρα και το τραγούδι. Στα δεκαέξι του χρόνια, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την σύνθεση καθώς και τις σπουδές του στην θεωρία και την αρμονία, με στόχο τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών Αθήνας, όπου σήμερα είναι τελειόφοιτος. Λόγω του ενδιαφέροντός του για την παραδοσιακή και την λαϊκή μουσική της Ελλάδας και της Ανατολής, επέλεξε ως όργανο το Ούτι. Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές του σπουδές, σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα και κλασικό τραγούδι.  

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια και μουσικά projects, όπως σε rock και έντεχνες μπάντες, σε ρεμπέτικα, παραδοσιακά, jazz και κλασικά σχήματα, σε χορωδίες και μικρότερα φωνητικά σύνολα, σε διαγωνισμούς σύνθεσης κ.α. 

Διδάσκει θεωρία της μουσικής και κιθάρα και κάνει εμφανίσεις ως μουσικός σε διάφορους χώρους πολιτισμού.