Ως τις 12/5, η υποβολή αιτήσεων για το 1ο Reborn in Athens festival

Η εταιρεία PRO 4 δίνει το βήμα σε νέους δημιουργούς από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό της Αθήνας, εξασφαλίζοντας στους θεατές πρόσβαση σε φρέσκες παραστάσεις που δε θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει με ιδιαίτερη επιτυχία και παρατείνεται ως και την Πέμπτη, 12 Μαΐου.

Το Φεστιβάλ Reborn in Athens 2016 θα διεξαχθεί στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες από τις 15 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου και αποτελεί την πρώτη διοργάνωση φεστιβάλ θεάτρου, χορού και άλλων παραστατικών τεχνών που είναι σε οργανισμούς, ομάδες και δημιουργούς, που δραστηριοποιούνται εκτός των τειχών της πρωτεύουσας.

Με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση και επικοινωνία της περιφέρειας με το κέντρο και την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ανά την Ελλάδα, η PRO4 αποφάσισε να δώσει βήμα σε ομάδες και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται εκτός Αττικής και αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό. Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται και η ευκαιρία στο κοινό, τους επισκέπτες, τους δημιουργούς  αλλά και στους παραγωγούς του κέντρου -μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού  και παράλληλα με τις δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών- να ανακαλύψουν νέους πυρήνες της εγχώριας δημιουργίας, απομακρυσμένους από το κέντρο, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν δυνατές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες θέασης .

Η Σκέψη Πίσω από το Φεστιβάλ

«Έχοντας βρεθεί στη θέση των εκτός των αθηναϊκών τειχών δημιουργών και μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μπορώ να εγγυηθώ την άρτια διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανταλλαγή και ζύμωση, κάτι που αποτελούσε πάντοτε ένα από τα κυρίως ζητούμενα  και που θα μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρουσίαση των δημιουργιών τους. Στόχος είναι να «συλλέξουμε» όσες περισσότερες προτάσεις υψηλής ποιότητας ώστε το φεστιβάλ αυτό σταδιακά να γίνει θεσμός.»

Μανόλης Σάρδης / PRO4

 

Πληροφορίες Φεστιβάλ Reborn in Athens

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον κλιματιζόμενο χώρο του θεάτρου «θησείον», ο τεχνικός εξοπλισμός και το προσωπικό του οποίου, θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων.

Η PRO4 θα αναλάβει την προβολή και επικοινωνία των παραστάσεων, η οποία συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την πρόσκληση και ενημέρωση καλλιτεχνικών διευθυντών θεάτρων, διοργανωτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραγωγών που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ομάδες καλλιτεχνών ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του θεάτρου, του χορού και γενικότερα των παραστατικών τεχνών και που έχουν ήδη δημιουργήσει και παρουσιάσει την δουλειά τους εκτός Αττικής. Δεν αποκλείεται, όμως, και η συμμετοχή όσων έχουν ήδη παρουσιάσει τις δουλειές στους στη Αθήνα και θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην διοργάνωση.

Απαραίτητος όρος συμμετοχής είναι είτε τα έργα να είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων είτε να υπάρχει η απαραίτητη άδεια από τους δημιουργούς (συγγραφείς, μεταφραστές) για τη δημόσια παρουσίαση του έργου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα.

Η αίτηση συμμετοχής σας θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 Μαΐου 2016 στο [email protected].  Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και για το θέατρο θα βρείτε στο www.pro4.gr