Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα μοναδικό πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για ολόκληρη την οικογένεια, υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017.

Από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις, μοναδικές παραστάσεις τσίρκου/one man circus, ψυχαγωγικά παιχνίδια και παραστάσεις stand-up comedy, θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε όλους μας. Στις 26 Δεκεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ θα προσγειωθεί ο Ευγένιος Τριβιζάς και θα  μοιραστεί με όλους μας τις φανταστικές περιπέτειές του, ενώ στο Kids Playpark (28/12) μικροί και μεγάλοι θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν μέσω πρωτότυπων δραστηριοτήτων.unnamed (2)

Κεντρικό ρόλο στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΠΙΣΝ έχει η κλασική μουσική που, με μελωδίες από διαφορετικές εποχές, από όλες τις γωνιές του κόσμου, θα μας ταξιδέψει στον χρόνο. Τους ονειρικούς κλασικούς ήχους συμπληρώνουν οι Voyage Jazz Group (24/12) και οι Drums & Voice Jazztronica Project / I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12)  που με ζωηρή διάθεση μας προσκαλούν να απολαύσουμε διαφορετικούς ρυθμούς. Η Παιδική Χορωδία Αρσακείου (27/12) θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα και πανέμορφους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας (28/12) θα μας οδηγήσει στα μαγευτικά μονοπάτια του λυρικού θεάτρου. 

Ακόμη, το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Οι προβολές ξεκινούν με τον Κατεργάρη των Χριστουγέννων (26/12), και το αγαπημένο μιούζικαλ Λευκά Χριστούγεννα (29/12). Τις τελευταίες ημέρες του 2016, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα γνωρίσουν τον αξιαγάπητο αρκουδάκο Πάντιγκτον(27/12), ενώ όλη η οικογένεια θα απολαύσει μία σπάνια προβολή της Φαντασίας (30/12), μίας ταινίας-σταθμού του σύγχρονου κινηματογράφου.

Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ

 

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ με αναγνώσεις βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε ΄παιδιά΄ κάθε ηλικίας.

Στις 31 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, ενώ την πρώτη μέρα του χρόνου θα καλωσορίσουν το 2017 απολαμβάνοντας την αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

Ακόμη, με δύο καθηλωτικές παραστάσεις (31/12, 1/1) η πολυτάλαντη ομάδα The 7 Fingers θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό θέαμα, που θα καταρρίψει τα όρια της αστικής κουλτούρας. Επιπλέον το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου οDavid Dimitri παρουσιάζει το One Man Circus Show.

Το τελευταίο βράδυ του 2016, στις 23.00, το  ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το νέο έτος με ένα άκρως Πρωτοχρονιάτικο υπαίθριο πάρτυ, με πολύ μουσική, χορό, κεράσματα, εκπλήξεις και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό. Στο πλαίσιο της γιορτινής ατμόσφαιρας της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς τη Νέα Χρονιά (31/12, 23.40), που θα καταλήξει στο ΚΠΙΣΝ, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

unnamed

Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιθυμώντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη μελλοντική λειτουργία του ΚΠΙΣΝ και να δώσει ώθηση στη δημιουργία μίας κοινότητας που θα αγκαλιάσει το έργο, ήδη από τα πρώτα του βήματα, καλύπτει με δωρεά του το 50% του κόστους για τις νέες εγγραφές Mελών που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των Χριστουγέννων, για το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου.

Η δωρεά του ΙΣΝ θα καλύψει έως 30.000 νέες εγγραφές μελών. Η διαδικασία θα ισχύει για όσες εγγραφές πραγματοποιηθούν στο ΚΠΙΣΝ ή ηλεκτρονικά, στο www.SNFCC.org/members.  Επιπλέον, από τις 16 Δεκεμβρίου, είναι εφικτή η αγορά συνδρομής Μέλους ως δώρο, για όλους όσοι επιθυμούν να την χαρίσουν σε φίλους ή συγγενείς τους, υποστηρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.