Χορεύοντας με την κυρία Νταλλογουέη Παρουσίαση του βιβλίου της Celia Blue Johnson

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πολύτροπον παρουσιάζουν το βιβλίο της Celia Blue Johnson «Χορεύοντας με την κυρία Νταλλογουέη – Ιστορίες έμπνευσης πίσω από μεγάλα λογοτεχνικά έργα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

 

Οι ιστορίες πίσω από πενήντα κλασικά έργα, που περιλαμβάνουν την “Τζέην Έυρ”, τον “Φρανκενστάιν”, την “Άννα Καρένινα” και τον “Γουίνι τον Πουφ”, αποκαλύπτουν τους λόγους που διάσημοι συγγραφείς έγραψαν ορισμένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία στον κόσμο.

 

Στο βιβλίο «Χορεύοντας με την κυρία Νταλλογουέη» η Celia Blue Johnson παρουσιάζει τις αληθινές ιστορίες πίσω από αγαπημένα κλασικά μυθιστορήματα: σε ποιον ανήκε στην πραγματικότητα το κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, αν πράγματι υπήρξε ο ρομαντικός κύριος Ντάρσυ της Τζέην Ώστεν, ποιοι έκαναν σκανταλιές παρέα με τον Μαρκ Τουέιν, και ποιο ήταν το επάγγελμα του πραγματικού Σέρλοκ Χολμς.

 

Η Celia Blue Johnson γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με master στην Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία. Εργάστηκε ως επιμελήτρια σε εκδοτικούς οίκους όπως οι Random House και Grand Central Publishing. Είναι συνιδρυτής του Slice ενός έντυπου, μη κερδοσκοπικού, λογοτεχνικού περιοδικού με έδρα το Μπρούκλιν όπου ζει με τον σύζυγο και την κόρη της.

 

 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νεοκλής Γαλανόπουλος (Συγγραφέας), Λαμπρινή Κουζέλη (Κριτικός βιβλίουκαι Ευσταθία Τσιγκάνου (Μεταφράστρια).

 

 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Φανή Αγγελίδου. Στο πιάνο η Μυρτώ Χουτοπούλου.

 

For information about this book presentation in English, please visit the link

 

 

 

 

 

 

 


Ομιλητές

 

 

 

Ημερομηνία

 

 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, 20:00

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture