9ο Φεστιβάλ Gina Bachauer στην Κέρκυρα

Παρουσιάζουμε και φέτος το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER 2017, το οποίο διοργανώνεται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER  σε συνεργασία με την ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το  ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN. Με την υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Η ΚΟΡΥΦΩ» , του ΩΔΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και του ΩΔΕΙΟΥ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ «ΦΙΛΟΜΟΥΣΙΑ».

 

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Gina Bachauer είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.

Το φετινό Φεστιβάλ τιμά με την εξαιρετική της παρουσία η Πριγκίπισσα Caroline Murat, διακεκριμένη πιανίστα, που προσφέρει ένα ρεσιτάλ με έργα αποκλειστικά του  Frédéric  Chopin, υπέρ των σκοπών του Διεθνούς Σωματείου Gina Bachauer.

Την δεύτερη χρονιά του ως τιμώμενος συνθέτης-composer in residence, σημειώνει  ο νέος δημιουργός Κωνσταντίνος Παπαζαφειρόπουλος, που έχει ήδη αποσπάσει επαινετικές κριτικές για το όντως ιδιαίτερο  σε ποιότητα έργο  του.

Επίσης, θυμόμαστε τον διαπρεπή  Κερκυραίο συνθέτη  Σπύρο Σαμάρα (1861-1917) και τον κοσμαγάπητο φιλέλληνα, βενεζουελανικής καταγωγής, πολιτογραφημένο Γάλλο,  συνθέτη Reynaldo Hahn (1874-1947), από την εκδημία των οποίων συμπληρώνονται φέτος 100 και 70 χρόνια, αντίστοιχα.

Πριν από την συναυλία της 25ης Αυγούστου, που αφιερώνεται στον Σπύρο Σαμάρα, θα δοθεί σύντομη ομιλία του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα: «Μια Άγνωστη Επιστολή του Σπύρου Σαμάρα».

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι βραβευμένοι νέοι σολίστ, που ήδη σημειώνουν  διεθνείς σταδιοδρομίες: Duc Anh Nguyen, πιάνο, Βάντα Αθηναίου, τρομπόνι, Φωτεινή Γραμμένου, υψίφωνος, Μιχάλης Κανατίδης, βιολί, Γεωργία-Ευαγγελία Κουρμπέλη, πιάνο, Σωτήρης Λουίζος, πιάνο, Θωμάς Μπύκα, κλαρινέτο, Κατερίνα Ρούσσου, μεσόφωνος, και Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες και τα μουσικά εργαστήρια.31

 

Ο «ΦΑΡΟΣ» του Κωστή Μαραβέγια

Το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο cd του Κωστή Μαραβέγια με γενικό τίτλο«ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Ένα νοσταλγικό τραγούδι, που μας φτιάχνει τη ...