Το «Nocturne» του Νίκου Καλατζάκου

Θερμή υποδοχή από ραδιόφωνα, τύπο και κοινό στην πρώτη δισκογραφική παρουσία του συνθέτη Νίκου Καλατζάκου με τίτλο «Nocturne», που περιλαμβάνει οκτώ ορχηστρικές συνθέσεις του και κυκλοφορεί ψηφιακά από την PROTASIS MUSIC .

Ακούστε τα τραγούδια “Travel” και “Two Islands” που περιλαμβάνονται στο δίσκο.

 

Ο Νίκος Καλαντζάκος έχει μια μακρόχρονη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές.

Οι επιρροές του από διάφορα μουσικά είδη, η ανάγκη του για δημιουργία και οι εμπειρίες από τη προσωπική του πορεία στο χώρο, οδήγησαν στην ολοκλήρωση αυτής της δισκογραφικής παραγωγής.

Καθένα από τα οκτώ κομμάτια του δίσκου αφηγείται τη δική του ιστορία, με βάση τη Jazz και την Ethnic μουσική, αλλά και στοιχεία κινηματογραφικής, κλασσικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Πολύτιμοι σύντροφοι στο ταξίδι αυτό ήταν οι εξαίρετοι και πολύ ταλαντούχοι μουσικοί : Haig Yazdjian στο ούτι, David Lynch στο σαξόφωνο και στο φλάουτο,  Σταύρος Λάντσιας στα τύμπανα,  Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο, Γιώργος Καλούδης στο τσέλο, Κώστας Μερετάκης στα κρουστά, Alfred Sthuni στο βιολί και Παρασκευάς Κίτσος στο κοντραμπάσο.

 

To CD διανέμεται ψηφιακά απ την PROTASIS MUSIC .

 
Ο Νίκος Καλαντζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία  8 ετών, ξεκινώντας κιθάρα με δάσκαλο τονΔημήτρη Φάμπα. Παράλληλα ασχολείται με τα πληκτροφόρα όργανα και σε ηλικία 14 ετών ξεκινάει Ηλεκτρονικό όργανο – Hammond με καθηγητή τον Κώστα Γανωσέλη ενώ στρέφεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη χρήση των synthesizers και στις μουσικές εφαρμογές μέσω των computers.
Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό ηλεκτρονικού οργάνου της Yamaha Music Foundation των νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών, με διασκευή δημοτικού τραγουδιού.
Διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες και παίρνει γνώσεις Jazz μουσικής, σύγχρονης  αρμονίας και ενορχήστρωσης με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου. Το 1994 μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Βασίλη Τζιαζιά (κιθάρα), Γιάννη Βασσάλο (Μπάσο), και Στέφανο Δημητρίου(Τύμπανα) δημιουργούν το συγκρότημα Loud Jazz όπου για πέντε χρόνια αφήνει το στίγμα του στα μουσικά δρώμενα της εποχής.
Μετά τις κλασσικές σπουδές και την απόκτηση πτυχίου στο πιάνο, ξεκινάει να ασχολείται με τα τύμπανα ως δεύτερο παράλληλο όργανο ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια “υπογράφει” την Ελληνική δισκογραφία με συμμετοχές, ενορχηστρώσεις, μουσικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις με τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές όπως οι : Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Αντύπας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Ζαμπέτας, Νίκος Ζούδιαρης, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Θηβαίος και άλλους.