Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου υποψήφιο για το Βραβείο καινοτομίας του Classical:NEXT

Σταθερά τα βήματα για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που συνεχίζει το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, όπως ανακοινώθηκε, είναι ανάμεσα στην τελική λίστα των δέκα υποψηφίων για το «Βραβείο Καινοτομίας» που θα απονείμει το Classical:NEXT, ίσως το σημαντικότερο φόρουμ παγκοσμίως για την κλασική μουσική, στο Ρότερνταμ, 17-20 Μαΐου 2017. http://www.classicalnext.com/program/classicalnext_award/shortlist

Παράλληλα οι μαθητές που συμμετείχαν για έξι εβδομάδες τώρα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “MO-TO Key” οραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν.unnamed (1)

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-ΤΟ Key του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσική Μολύβου κορυφώνεται αύριο, Παρασκευή, 31 Μαρτίου, με την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Οι νέοι αλλά πολυβραβευμένοι διεθνώς μουσικοί Βασίλυ Γκεράσιμεζ –τσέλο, Δανάη Ντέρκεν –πιάνο, Κυβέλη Ντέρκεν –πιάνο και Αρτούρ Ρουζανόφσκι -βιολί θα ερμηνεύσουν έργα μουσικής δωματίου των Μπαχ, Γκρηγκ κ.α. Την συναυλία οργανώνουν οι μαθητέςλ που πήραν μέρος στο πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και τα Δημοτικά Γέρας-Παπάδου και Μήθυμνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρώτο δείγμα της δημιουργικότητας, εργατικότητας και φαντασίας των μαθητών ήταν οι συναυλίες που οργάνωσαν στα σχολεία τους τις προηγούμενες μέρες. Σε όλες τις συναυλίες το κοινό θαύμασε τις δεξιοτεχνικές ερμηνείες των σολίστ αλλά και το εξαιρετικό αποτέλεσμα που έφεραν οι μικροί οργανωτές!

Το MO-TO key είναι μία πλατφόρμα δράσης  που όχι μόνο εξοικειώνει τα παιδιά με την κλασική μουσική αλλά τους δίνει τα εφόδια, ώστε με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να διοργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία!
Σε συνεργασία με τον γερμανικό πολιτιστικό θεσμό, TONALi,  η Λέσβος εκπροσωπεί την Ελλάδα, την τρίτη χώρα  που θα  πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή, μετά την Γερμανία και την Ιταλία.unnamed (4)
Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές των τριών σχολείων, από μια εξαιρετική ομάδα εθελοντών, στενών συνεργατών του φεστιβάλ που αποτελείται από:  την Κυβέλη Ντέρκεν, πιανίστα και συνιδρύτρια του ΔιΦεΜΜ, την συγγραφέα Φωτεινή Φραγκούλη -υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ και τις Δεσποινα Βαράκη, Λεμονιά Πετρά και Έλπη Δεληγιάννη μέλη της οργανωτικής επιτροπής και υπεύθυνες για τον συντονισμό της δράσης αυτής.

Νέος μακεδονικός τάφος στον νομό Πέλλας

  Ένας νέος μακεδονικός τάφος, με τέσσερις θαλάμους, ήρθε στο φως εντός του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Πέλλας ...