Συρία: Ο πολιτισμός επέστρεψε στην Παλμύρα

Ήταν ένα κονσέρτο ιστορικής σημασίας.

Ο πολιτισμός επέστρεψε στην Παλμύρα της Συρίας, παρά τις πληγές της από τους τζιχαντιστές.

Το κονσέρτο της συμφωνικής ορχήστρας του ρωσικού Θεάτρου Μαριίνσκι στο αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης είχε τίτλο: «Μια προσευχή για την Παλμύρα. Η Μουσικήεπαναφέρει στη ζωή τις αρχαιότητες».

«Θεωρούμε ότι η Παλμύρα μπορούσε να σωθεί. Η προέλαση στην πόλη διήρκεσε πολύ κι έτσι επιτράπηκε η απομάκρυνση πολλών εκθεμάτων. Όσοι πλησίαζαν στην Παλμύρα έπρεπε να βομβαρδίζονται. Αυτό δεν έγινε. Οι άνθρωποί μας όμως δεν ήταν τότε εδώ», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Σε μήνυμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσους πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και πέτυχαν την επανακατάληψη της αρχαίας πόλης.

Ο απεσταλμένος του euronews μεταδίδει:
«Ένα κονσέρτο συμφωνικής ορχήστρας στο αμφιθέατρο της Παλμύρας. Λίγο καιρό πριν κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Η αρχαία πόλη βρέθηκε υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτου και τα μνημεία της υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τώρα η μουσική της ορχήστρας που διευθύνει ο Βαλέρι Γκέργκιεφ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σε όλα κράτη για την αποκατάσταση της Παλμύρας».

ΠΗΓΗ:gr.euronews.com

Μουσικοθεατρικό Μαρίζα Κωχ-Νένα Βενετσάνου από 24/11 «Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης» στο Trii Art Hub

Δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνουσυναντώνται από το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 8:30 μμ, για δέκα παραστάσεις, στη σκηνή Trii Art Hub (Δράκου 9, Κουκάκι, μετρό Συγγρού Φιξ), σε ένα ...