Προβολή ντοκιμαντέρ: «Η Σχολή φλαμένκο του Ιδρύματος Christina Heeren» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Ίδρυμα Christina Heeren παρουσιάζουν την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Σχολή φλαμένκο του Ιδρύματος Christina Heeren», σε σκηνοθεσία Javier Vila. Ηπροβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Η ταινία, διάρκειας 66 λεπτών, θα προβληθεί στα Ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Η Rocío Márquez απέκτησε την πολυπόθητη ελευθερία της. Η ζωή του Jerome Segura άλλαξε. Η Κορεάτισσα Na Em βρήκε τον σκοπό της. Η Aniela Mikucka από την Πολωνία, ανέκτησε την πεποίθηση ότι όλα γίνονται. Νέοι απ’ όλον τον κόσμο πηγαίνουν στη Σεβίλλη κυνηγώντας ένα όνειρο: να ενταχθούν στον κόσμο του φλαμένκο. Στα 20 χρόνια της πορείας του, το Ίδρυμα Christina Heeren, που είναι πρωτοπόρο στην ολοκληρωμένη διδασκαλία του φλαμένκο, έχει «βγάλει» μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών κι επαγγελματιών κύρους απ’ όλον τον κόσμο και διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς ανάμεσα στους δασκάλους και τους μαθητές, στην ιστορία και στο μέλλον. Βραβεία, αναγνώριση και κυρίως η σκληρή δουλειά για τη διάδοση του σπόρου αυτής της τέχνης πέρα απ’ τα ισπανικά σύνορα, έχουν μετατρέψει το Ίδρυμα σε διεθνές σημείο αναφοράς για τραγουδιστές, χορευτές και κιθαρωδούς του φλαμένκο.

Η Christina Heeren, όταν ήταν κοριτσάκι στις ΗΠΑ, πήγε με τον πατέρα της σε μία παράσταση φλαμένκο κι από τότε αφιερώθηκε σ’ αυτό. Στα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος που φέρει το όνομά της, η Αμερικανίδα έγινε ο αδιαμφισβήτητος μαικήνας αυτής της τέχνης και χαίρει απόλυτης αναγνώρισης στην Ισπανία.

Ημερομηνία  

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, 19:00

 

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

 

Πληροφορίες

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture

Miss Cherry live @ 57 All Day Resto Bar

Οι Miss Cherry, η νεανική μπάντα που αγαπήσαμε από το επιτυχημένο σήριαλ «Οι Συμμαθητές» κάθε Πέμπτη Live στο 57 Fifty Seven. Ο υπέροχος χώρος του ...