Παρουσίαση του cd «Ντρίγκι ντρίκι χοπ» του Γιώργου Αλτή από τις εκδόσεις Μετρονόμος

Οι εκδόσεις Μετρονόμος  παρουσίαζουν τον δίσκο του Γιώργου Αλτή  «Ντρίγκι ντρίκι χοπ»

τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. στο «Ρυθμός Stage»

(Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9750060) 

Για το δίσκο θα μιλήσει ο Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος – μουσικός παραγωγός  

Οι συντελεστές του δίσκου θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το δίσκο:

Σύγχρονος. Φρέσκος. Λοξός. Αλλά και με αφετηρία την παλιά, αθάνατη γλώσσα του λαϊκού μας τραγουδιού. Ο νέος δίσκος «Ντρίγκι ντρίκι χοπ» του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Γιώργου Αλτή, μοιάζει με έναν κύμα ορμητικό. Ένα κύμα αισιοδοξίας και ελπίδας και σίγουρα όχι μια συνηθισμένη δισκογραφική απόπειρα που απλώς ενώνει μερικά τραγούδια. Η βάση του είναι βέβαια οι παλιές αγαπημένες φόρμες και δρόμοι του λαϊκού μας τραγουδιού (κυρίως χιτζάζ), εδώ όμως όπως θα δείτε και θα ακούσετε ο Αλτής μας συστήνει ένα νέο είδος. Σαν να βρίσκονται ρεμπέτες στην Αμερική και να τζαμάρουν απενοχοποιημένα πάνω σε πρωτότυπους στίχους του σήμερα. Σαν να πιάνουν τα όργανα νέοι άνθρωποι, με βαθιά γνώση του λαϊκού είδους και να το πάνε λίγο πιο πέρα. Ακούστε το και θα γίνετε …καλά!

Στην ερμηνεία συμμετέχουν ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η YannaKomninou, ο Θοδωρής Μέρμηγκας, η Λάουρα Παππά και ο Γιώργος Πλόσκας.  Τους στίχους υπογράφουν ο Γιώργος Μιλ. Σαλεμής, ο Δημήτρης Μανιάτης, ο Κώστας Ριτσώνης, ο Μιχάλης Δήμας, ο Γιώργος Γκίνης και ο ίδιος ο συνθέτης.

To ζωγραφικό έργο  του εξωφύλλου είναι του Κώστα Ριτσώνη στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο δίσκος.

Ρυθμός Stage

Δευτέρα 11 Απριλίου

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Ο Αsaf Avidan στο Μέγαρο Μουσικής

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, οι The Band εγκατέλειψαν την περιοχή του Woodstock και μετακόμισαν στο Malibu, όπου άνοιξαν ένα στούντιο, το Shangri-La. ...