Παρουσίαση του παγκόσμιου project CIRCE The Black Cut

Η Παρουσίαση του παγκόσμιου project «CIRCE The Black Cut» [Κίρκη :η μαύρη τομή:] θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά και συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο «Ίρις» στην Αθήνα [Ακαδημίας 55 & Ιπποκράτους 15] με Ελεύθερη Είσοδο.

Η φετινή, 3η Παρουσίαση αποτελείται από την Ψηφιακή Κυκλοφορία του 3ου CIRCE ‘Οικογενειακού’ Album στην ισπανική μουσική πλατφόρμα Seven Moons Music, αλλά και από την Καλλιτεχνική Εκδήλωση στο Κιν/θέατρο ΙΡΙΣ, με την μορφή «Ολοήμερου Οπτικο-ακουστικού & Συναισθητικού Περιβάλλοντος σε Ροή», αφιερωμένου στην τέρψη της ψυχής μέσω της Τέχνης, που ξεπερνά τους φυσικούς περιορισμούς των ανθρώπων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης -που σχεδιάζεται το τρέχον διάστημα- το συνθέτουν Ακροάσεις, Προβολές, Εγκαταστάσεις, Μουσικές και Πολυπολιτισμικές Παρουσιάσεις, Έκθεση έργων που δημιουργήθηκαν από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο φετινό Διεθνές Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής και πολλά άλλα.

Παράλληλα, η Παρουσίαση του CIRCE The Black Cut έχει και φέτος στόχο τον Εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστάσιου και της Φύσης / Σύμπαντος, εντός και γύρω μας. Ο σχεδιασμός της Παρουσίασης βασίζεται στο Όλον /Πραγματικό [Λακανικός Όρος] και στο φιλόξενο περιβάλλον που συντίθεται από διαφορετικά στοιχεία και κόσμους, προσκαλλώντας ανθρώπους από διαφορετικές εθνικότητες και τομείς, αλλά και άτομα με πρόβλημα Όρασης και Ακοής που θα συμμετέχουν φέτος, τόσο με παρακολούθηση της εκδήλωσης, όσο και με προσωπικές τους δημιουργίες.

Η Είσοδος στην 3η Παρουσίαση είναι Ελεύθερη προς όλους, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ με το Διεθνές Ανοιχτό ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

στο: CIRCE :The Black Cut: | 3η Παρουσίαση

Το Διεθνές Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στην 3η Παρουσίαση του CIRCE The Black Cut αποτελείται από 3 Φάσεις και φέρει θεματικό τίτλο «CIRCE The Real Cut» [Κίρκη :η Πραγματική τομή:]. Διατηρώντας τις πηγές έμπνευσης του όλου έργου, αλλά και τους κινητήριους άξονες «ΕλευθερίαΣυναίσθημαΚώδικας», φέτος το κάλεσμα επικεντρώνεται στο βιβλίο του ψυχαναλυτή, Otto Rank, με τίτλο «Το Τραύμα της Γέννησης» (‘The Trauma of Birth’, 1929), ενώ η δομή του βασίζεται στα 3 επίπεδα της Ψυχής· το Συμβολικό, το Φαντασιακό και το Πραγματικό (σύμφωνα με την θεωρία του Ζακ Λακάν).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ με την 2η Φάση του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016

Η 2η Φάση του Καλέσματος αποτελεί συνέχεια της 1ης Φάσης του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016 του CIRCE The Black Cut. Το κάλεσμα παροτρύνει την «αποκωδικοποίηση» σε Ήχο και Εικόνα, τόσο των Απαντήσεων (Κείμενα) της 1ης Φάσης, όσο και των Δεδομένων Παρατήρησης του φιλοξενούμενου SatNOGS project, ενός έργου ανοικτού λογισμικού του Libre Space Foundation. Στόχος της 2ης Φάσης του Καλέσματος είναι η ενθάρρυνση της ουσιαστικής και επιτυχούς Επικοινωνίας, τόσο μεταξύ μας (μικρόκοσμος), όσο και με τον Κόσμο (μακρόκοσμος).

 

Το Κάλεσμα απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή εθνικότητας, και πιο συγκεκριμένα:

  • [ΗΧΟΣ] Συνθέτες, Sound Artists, Sound Designers, Data Processing & Patching
  • [ΕΙΚΟΝΑ] Φωτογράφους, Movie Makers, Animators, Digital Artists, Data Processing & Patching

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ έως: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 [Φάση 2]

Ολόκληρο το Κάλεσμα [Φάση 2]: http://wp.me/p2zRWp-Hx

Καταληκτική Ημερομηνία: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

3η Παρουσίαση του παγκόσμιου project CIRCE The Black Cut

Ημερομηνία: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 | Αθήνα + Παγκοσμίως

  • Ολοήμερη Καλλιτεχνική Εκδήλωση

Κινηματοθέατρο ΙΡΙΣ | Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α.

Ακαδημίας 55 & Ιπποκράτους 15 | https://kinimatografiko.gr/

Ώρες: 11 π.μ. έως 11 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη

 

  • Ψηφιακή Κυκλοφορία ‘Οικογενειακού’ Album

Seven Moons Music [Διαδίκτυο] | http://sevenmoons.bandcamp.com/

Κάλεσμα Συμμετοχής [Φάση 2]: http://wp.me/p2zRWp-Hx

Free Download | Creative Commons

 

Ο Theodore στο six d.o.g.s 10/12

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Theodore θα βρεθεί στο six d.o.g.s στην Αθήνα για ένα ξεχωριστό live με κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, το 7 και το It Is ...