Ο Nίκος Ξυδάκης στον Ιανό

Ο Nίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, δημιουργεί δύο μοναδικές βραδιές στον αγαπημένο χώρο του Ιανού.

Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, φίλοι, συνεργάτες, συνομιλητές ετών του Νίκου Ξυδάκη θα φιλοξενηθούν στον ΙΑΝΟ το διήμερο του Νοεμβρίου 25 και 26, υλοποιώντας την ιδέα του Tρίτου  Ημερολογίου του,  με αφορμή την έκδοσή του από τις εκδόσεις «ΑΓΡΑ» σε cd και βιβλίο.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, θα εμφανιστούν μαζί του οι δημιουργοί, συνθέτες, ποιητές, ερμηνευτές, μουσικοί:

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΠΑΠΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ,  ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΗΧΩ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΘΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΤΕΠΑΝΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΑΝΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΜΒΑΚΙΔΗΣ και άλλοι.

Μαζί τους στη σκηνή οι σολίστες:

Δημήτρης Μπουζάνης στο πιάνο, Δημήτρης Χουντής στο σαξόφωνο, Φώτης Μυλωνάς στο φλάουτο και στο μπάσο και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος στα πλήκτρα.

Δυο βραδιές στις οποίες θα συνυπάρξουν οι αφηγήσεις, οι προσωπικές μουσικές στιγμές και ερμηνείες, μαζί με ανέκδοτες συνθέσεις και βίντεο προβολές.

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

 

Είσοδος: 12 ευρώ | ελάχιστη κατανάλωση 6 ευρώ.

 

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

 

Πληροφορίες: 

IANOS | τηλ. 210 3217810, Σταδίου 24, Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Ιανού:

Σταδίου 24 και Golden hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

 

Σχετικά links:

 

https://www.ianos.gr/events/nikos-xidakis-imerologio-trito-25111.html

 

https://www.facebook.com/events/639962102844216/