Ο κήπος με τα γλυπτά

Ο Διαχρονικός Χαρακτήρας του Πορτραίτου

Η εκδήλωση εντάσσεται στο εαρινό Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας

Τempo Forte ItaliaEλλάδα 2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, θα διαθέσει τους κήπους της στους νέους καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας για μια έκθεση γλυπτών, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Αφροδίτης Λίτη, με θέμα τον «Διαχρονικό χαρακτήρα του Πορτραίτου».

Φέτος θα συμμετάσχουν δίπλα στους Έλληνες φοιτητές και ορισμένοι Ιταλοί σπουδαστές γλυπτικής οι οποίοι θα εκθέσουν τα έργα που φιλοτέχνησαν υπό την καθοδήγηση των Καθηγητριών Alessandra Porfidia και Patrizia Bisonni της Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης. Την επιμέλεια της ιταλικής συμμετοχής είχε η Καθηγήτρια Costanza Barbieri, που διοργάνωσε την διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των ιταλών φοιτητών, που έγινε σε συνεργασία με τον Καθηγητή Ivo Bomba και τους υπόλοιπους Καθηγητές γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 19.00 (η είσοδος θα είναι με πρόσκληση), ενώ η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 28 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από ώρα 17:00 έως 18:00, κατόπιν σχετικής προεγγραφής στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας (ambatene.esteri.it) από τις 21 Μαϊου ως της 27 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα ραντεβού που έχει πλέον παγιωθεί για την Πρεσβεία της Ιταλίας, έχοντας στόχο να προσφέρει μια ανοιχτή γκαλερί ως βήμα έκφρασης για τα νεαρά ταλέντα της Ελλάδας και της Ιταλίας σε έναν τομέα σύνθετο και ταυτόχρονα γοητευτικό όπως αυτόν της γλυπτικής.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Εαρινό Πρόγραμμα του Tempo Forte ItaliaEλλάδα 2019, μια πρωτοβουλία που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, μαζί με πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες και φίλους του πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους ιστότοπους και τον λογαριασμό twitter της Πρεσβείας (@ItalyinGreece) και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (@IICAtene).