Ο Δον Κιχώτης, απευθείας από τη Μόσχα, στο Μέγαρο Μουσικής

BOLSHOI_DONQUIXOTE_Alexandrova_c_D-864x400_c

Ο Δον Κιχώτης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του ρωσικού θεάτρου, σε μια νέα λαμπερή παραγωγή με ολοκαίνουργια κοστούμια και σκηνικά, που μεταδίδεται απευθείας από τη Μόσχα, την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. 

Πρόκειται για μια παράσταση που υπόσχεται να μαγέψει το κοινό, γεμάτη υπέροχα χρώματα, εκρηκτική ζωντάνια και άφθονο χιούμορ, βασισμένη στην υπέροχη μουσική του Λούντβιχ Μίνκους και στην υψηλών τεχνικών απαιτήσεων χορογραφία του Αλεξέι Φαντεγέτσεφ.

Η απευθείας μετάδοση του Δον Κιχώτη

…εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

donquixotepage

Ο εκκεντρικός ήρωας του Θερβάντες

 

…ο Δον Κιχώτης, ξεκινά με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα το περιπετειώδες ταξίδι του προς αναζήτηση της τέλειας γυναίκας. Καθ’ οδόν συναντά την Κίτρι, την πανέμορφη κόρη ενός πανδοχέα, στο πρόσωπο της οποίας πιστεύει ότι βρήκε την ιδανική αγάπη…

 

Δον Κιχώτης (Don Quixote)

Μουσική: Λούντβιχ Μίνκους

Χορογραφία: Αλεξέι Φαντεγέτσεφ (βασισμένη στις χορογραφίες του Μαριούς Πετιπά και του Αλεξάντερ Γκόρσκι)

Λιμπρέτο: Μαριούς Πετιπά (βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος)

  • Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Μέγαρο Μουσικής

Τηλ. 210 72.82.333

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

About author