Οι Encardia στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

 

Το γνωστό συγκρότημα Encardia «ταξιδεύει» τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου, με νότες ιταλικής παραδοσιακής μουσικής και ρυθμούς ταραντέλα! Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 12:00 – 13:00,  θα βρίσκεται στο επίπεδο αναχωρήσεων  για μια εμφάνιση-έκπληξη σε ήχους world μουσικής.

Οι Encardia, προσηλωμένοι στην πλούσια παράδοση και στη γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, μας «μεταφέρουν» μελωδικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος είναι η μοναδική σχέση που αναπτύσσει με το κοινό των συναυλιών του.

 

Βιογραφικό

Οι Encardia δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2000 ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετρούν πέντε εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους, καθώς και πολλές συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες και καλλιτέχνες της Κάτω Ιταλίας. Η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με θέμα ένα οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας και τίτλο «Encardia: Η πέτρα που χορεύει», απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τέλος, οι Encardia έχουν ανεβάσει εξαιρετικές μουσικοχορευτικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

 

Τα μέλη των Εncardia είναι:

Κώστας Κωνσταντάτος: τραγούδι, μαντολίνο, βιολί, ταμπουρέλο, νταούλι

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: τραγούδι, φυσαρμόνικα, bayan ακορντεόν

Μιχάλης Κονταξάκης: τραγούδι, κλασική κιθάρα

Αναστασία Δουλφή: τραγούδι, καστανιέτες

Ναταλία Κωτσάνη: τραγούδι, ταμπουρέλο, 12-χορδη κιθάρα, καστανιέτες

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

Πασχάλης Κολέντσης: ήχος

Κωνσταντίνα Καλκάνη & Γιάννα Χαμαλέλη: χορός

 

  • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 12:00 – 13:00, Επίπεδο Αναχωρήσεων – Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου – Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης

Shakira και Maluma στον ρυθμό του «Clandestino

Η Shakira και ο Maluma στον  ρυθμό του «Clandestino», με τη νέα τους συνεργασία μετά την  επιτυχία του «Chantaje» .΄Ένα τραγούδι που έγινε 16 φορές(!) πλατινένιο ...