Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη 22/11 στο Concierge Athens Cafe

Μονάχα εσύ ψυχή της κούκλας μόνο για σένα δε γινότανε κανένας να πει που αλήθεια ήσουν¨ Rilke

Εγκαίνια:

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου

 19.00

Concierge Athens Cafe, Αγίας Θέκλας 8, Μοναστηράκι

 

Ο Νίκος Καρδώνης είναι ηθοποιός, έχει τιμηθεί με το βραβείο Χορν και είναι βασικό μέλος της ομάδας του Στάθη Λιβαθινού. Φέτος βρίσκεται στο Εθνικό Θέατρο, στην παράσταση “Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας” ενώ ερμηνεύει τον ρόλο του Άγγελου Σικελιανού στην ταινία “Νίκος Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό.

Ωστόσο, η αγάπη του για τις κούκλες και το θεατρικό κοστούμι που άλλωστε ήταν οι πρώτες του σπουδές, τον οδήγησαν σε μια συλλογή με τίτλο “Μικρές κυρίες”.

Κούκλες ξεχασμένες, φθαρμένες από το χρόνο και κακοποιημένες από τη σύγχρονη αισθητική,  αποκτούν στα χέρια του Νίκου Καρδώνη, μια δεύτερη ευκαιρία. unnamed (1)

Μεταμορφώνονται εξ ολοκλήρου σε δραματικές ηρωίδες από τη λογοτεχνία, τη belle époque,  το σύμπαν του Luchino Visconti, την όπερα,  τη βικτωριανή εποχή.

Η Eda Gabler, η Anna Karenina, η κόμησα de Noailles, η Lady Godiva, η Ιζόλδη, η Sarah Bernhardt, η lady Windermere, και πόσες άλλες, “μεγάλες” και “μικρές” κυρίες θα είναι εκεί.

Κάθε κούκλα και μια μικρή ιστορία, περιμένει να τη μοιραστεί μαζί σας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Concierge Athens Cafe, Αγίας Θέκλας 8, Μοναστηράκι και θα διαρκέσει από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στις 19.00 το απόγευμα, στα εγκαίνια της έκθεσης, ο παλιός φίλος του Νίκου, γνωστός τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου με τη συνοδεία του Χάρη Σταυρακάκη στο ακορντεόν δίνει μια ξεχωριστή νότα εποχής, ενώ η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου θα εμφανιστεί σ’ ένα μικρό act, με ένα ρόλο-έκπληξη!

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης με περιπάτους στους εκθεσιακούς χώρους Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ...