Νεκταρία Καραντζή:Περιοδεία στην Ελβετία με τη χορωδία Choeur Yaroslav

Περιοδεία στην Ελβετία, με το πρόγραμμα “Mysteres du chant byzantine”, θα πραγματοποιήσει η Νεκταρία Καραντζή σε συνεργασία με την Ελβετική χορωδία ορθόδοξου μέλους Choeur Yaroslavl,  υπό τη διεύθυνση του Yan Greppin.
Πρόκειται για μία σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν σε ιστορικές εκκλησίες της γαλόφωνης Ελβετίας:
16 Μαρτίου: Basilique Notre – Dame de Neuchatel (Eglise rouge)
18 Μαρτίου: Temple de Couvet (NE)
20 Μαρτίου: Blanche-Eglise de la Neuveville245a49ab-359a-4871-b444-51ff468497f7

Ο Διευθυντής της Choeur Yaroslavl,  κ. Yan Greppin σημειώνει: «[…] Μας δίνει μεγάλη χαρά η παρουσία της Νεκταρίας Καραντζή στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γυναίκες ερμηνεύτριες του θρησκευτικού μέλους στον κόσμο. […]. Είναι μία σολίστ υψηλής ζήτησης τόσο στην πατρίδα της όσο και στις χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα αγαπητή στο ορθόδοξο κοινό. Με φωνή μαγευτική, γαλήνια και βαθειά στέκεται πολύ ήρεμη στη σκηνή, σαν μεσολαβήτής στην καρδιά του λειτουργικού μέλους και απόλυτα αφοσιωμένη σε ό,τι ερμηνεύει […] Η χορωδία μας, η οποία ειδικεύεται στο Ορθόδοξο μέλος θα ερμηνεύσει μαζί της επιλεγμένα κομμάτια του της Ορθόδοξης βυζαντινής αλλά και λαϊκής Παράδοσης της Ελλάδας, Ρουμανίας, Κύπρου, Ρωσίας, Γεωργίας κ.α. […]»04509865-91af-4509-a3ef-ffd51e0dba9b

Οι συναυλίες της Νεκταρίας Καραντζή στην Ελβετία σηματοδοτούν την έναρξη της τρίτης Ευρωπαϊκής Περιοδείας της, με ρεπερτόριο εμπνευσμένο από το ορθόδοξο μέλος και την λαϊκή παράδοση της Μεσογείου, η οποία προγραμματίζεται αυτό το διάστημα, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης βιρτουόζο πιανίστα, μαέστρο, συνθέτη και Ιδρυτή της Μητροπολιτκής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Το πλήρες πρόγραμμα της Περιοδείας των δύο καλλιτεχνών θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Παράλληλα έχει ήδη ολοκληρωθεί η ηχογράφηση του πρώτου κοινού άλμπουμ τους, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει διεθνώς. Η ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένεται μέσα στον Μάρτιο του 2016.

 

Success Story by Nikos Perakis

Δεν είναι το Success Story που έχεις συνηθίσει. Είναι ένα χρονικό προδοσίας, συνωμοσίας και ίντριγκας, μία «γκρίζα» κωμωδία στα πρώτα  χρόνια της κρίσης, ένα σκοτεινό ...