Μουσική παράσταση «Και με μισό κουπί πηγαίνουμε ασφαλείς» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση Και με μισό κουπί πηγαίνουμε ασφαλείς από το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

 

Σκηνοθετική επιμέλεια Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Μαρίνα Βρόντη.

 

Γενική επιμέλεια της παράστασης Φρείτα Τερζιάν ΒΔ Α΄, Λύκειο Αγίας Φυλάξεως.

 

Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, στο πιάνο ο Βάσος Αργυρίδης, μπουζούκι Γιώργος Σπύρου και κιθάρα Εύθυμιος Παπαδόπουλος.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γαβριήλ και από το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού οι μαθητές Λυδία Άσπρου, Ελεάνα Κίτσιου, Πέτρος Δημοσθένους, Αιμιλία Κίτσιου, Χάρης Μιχαήλ, Πολυξένη Παπαγεωργίου, Αντρέας Παύλου και Νέαρχος Ποταμίτης.

 

Η παράσταση θα μας ταξιδέψει ποιητικά και μουσικά στους αγώνες του κυπριακού λαού για ελευθερία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενδυναμώνοντας την ιστορική μας μνήμη, γιατί αυτός ο λαός είναι ο ίδιος λαός της αγχόνης και της θυσίας του αγώνα και της αγωνίας που έμαθε να ταξιδεύει και με μισό κουπί.

 

Είναι διανθισμένη με αποσπάσματα και τραγούδια σημαντικών ποιητών και συνθετών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.