«Ιστορίες Κατασκήνωσης» της Φίλης Ντόγκα

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Φίλη Ντόγκα, παρουσιάζουν το εφηβικό ανάγνωσμα
«Ιστορίες Κατασκήνωσης«.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια από τις πιο ευχάριστες αποδράσεις των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί η κατασκήνωση. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται εφτά κατασκηνωτικές ιστορίες, οι οποίες διαδραματίζονται στον ίδιο χώρο και χρόνο, αλλά με διαφορετικούς ήρωες σε καθεμιά απ’ αυτές. Στις ιστορίες αυτές θα συναντήσουμε το παιδί που παρουσιάζει έντονο άγχος αποχωρισμού, το παιδί που έρχεται αντιμέτωπο με ρατσιστικές συμπεριφορές λόγω της καταγωγής του, τον «νταή» της κατασκήνωσης, το παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γίνεται μια κατάδυση στην ψυχολογία των παιδιών, στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται.

Μέσα από το βιβλίο θα τεθούν ζητήματα όπως:
• Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά μικρούς αποχωρισμούς;
• Πού οφείλεται η χαμηλή αυτοεκτίμηση; Μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεικόνα μας;
• Bullying. Μόδα ή οδυνηρή πραγματικότητα; Υπάρχει τρόπος διαφυγής;
• Το παιδί μου έχει φανταστικό φίλο. Ν’ ανησυχήσω;
• Ρατσισμός. Πώς μπορούμε να γίνουμε ανεκτικότεροι ως άτομα και ως κοινωνία στο διαφορετικό;

Η παιδική αθωότητα και η εφηβική αταξία συνυπάρχουν και συνεπαίρνουν τον αναγνώστη. Αναμφίβολα δε λείπει το χιούμορ και η φαντασία κι είναι βέβαιο πως όλοι θα βρούμε χαρακτήρες γνώριμους, θα βρούμε τους εαυτούς μας. Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα που θα αγγίξει μικρούς και μεγάλους.

 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μέσα από την ιστοσελίδα μας.

unnamed

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φίλη Ντόγκα γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών και συνέχισε, με κρατική υποτροφία, τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο της Rouen, στη Γαλλία. Ειδικεύτηκε στη διάγνωση και διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά. Έχει δημοσιεύσει άρθρα παιδαγωγικού περιεχομένου σε μηνιαίο ελληνικό περιοδικό. Συμμετείχε με εισηγήσεις της σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων. Σήμερα διδάσκει σε Δημοτικό Σχολείο στη γενέτειρά της. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας με τίτλο: «Ο Τρύφωνας μετρά και ξαναμετρά».

Facebook: Φίλη Ντόγκα

Η επιμέλεια εικόνων έγινε από τη Νίκη Καράγιωργα, Εικαστικός – Μουσειολόγος (απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και Ανωτέρων Μουσειακών και Παιδαγωγικών Σπουδών).
Επιπλέον Πληροφορίες

Συγγραφέας Φίλη Ντόγκα
Σελίδες 90
Διαστάσεις 14x21cm
Εκδοτικός Οίκος Εκδόσεις Πηγή

ISBN 978-618-5231-08-8

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο των Εκδόσεων Πηγή
Με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Δραστηριοτήτων «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή»
www.pigi.gr | info@pigi.gr
Αθήνα | Κωλέττη 15 – Κέντρο | 211 01 26 900
Θεσσαλονίκη | Μπαλταδώρου 11 – Κέντρο | 2311 27 28 03

Christina Golia & Blue Quartet

jazz, rock & blues μελωδίες με άρωμα θερινού σινεμά την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ Πώς μπορεί το ...