Ιππότης ο Ροντ Στιούαρτ

Ο τίτλος του Ιππότη απονεμήθηκε στον βετεράνο τραγουδοποιό Ροντ Στιούαρτ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Γνωστός για τις επιτυχίες του «Da Ya Think I’m Sexy;» και «Maggie May» ο Στιούαρτ ήταν μεταξύ των 1.000 και πλέον ατόμων που ήταν στη λίστα που τιμήθηκαν από τη Βασίλισσα για την συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς η Ελισάβετ βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για 64 χρόνια και παρότι τα γενέθλιά της ήταν τον Απρίλιο, συνηθίζεται να εορτάζονται τον Ιούνιο ώστε να επιτρέπει ο καιρός τον εορτασμό τους.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορτασμών ανακοινώνεται μία λίστα με διασημότητες που βραβεύονται. Φέτος ανάμεσα σ’ αυτούς που τιμήθηκαν, εκτός από τον 71χρονο Στιούαρτ, ήταν και η 99χρονη τραγουδίστρια Βέρα Λιν, που ψυχαγωγούσε τα βρετανικά στρατεύματα κατά τον B’  Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ο 44χρονος Τιμ Πικ, που ήταν ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης που επισκέφτηκε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Αφιέρωμα στον Σαιξπηρ στη Στέγη

400 χρόνια μετά τον θάνατο του, ο Σαίξπηρ παραμένει σύγχρονος, μας αφορά, μας προκαλεί και μας συναρπάζει. Boris Nikitin Άμλετ 16-18 Δεκεμβρίου, 19:00 «Με τον ...