Θεραπευτική Τέχνη – Η διεθνής νέα τάση ήρθε στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Ονομάζεται θεραπευτική τέχνη και είναι η νέα τάση σε Ευρώπη και Αμερική, που ξεκίνησε από την Γαλλία.

Η Τζοάνα Μπάσφορντ, πρωτοπόρος του είδους, θεωρείται η “βασίλισσα της ζωγραφικής” αφού τα βιβλία της κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις παγκοσμίως!

Πρόσφατα, τα βιβλία αυτά που έχουν πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα σε 25 χώρες σε λίγες εβδομάδες, κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόκειται για το Μαγεμένο δάσος & τον Μυστικό κήπο.

Τί ακριβώς είναι;

Είναι βιβλία μοτίβων. Η καλλιτέχνις Τζοάνα Μπάνσφορντ μας προτείνει να συμμετάσχουμε στην τέχνη της μέσω του χρωματισμού των σχεδίων της και με τον τρόπο αυτόν να χαλαρώσουμε και να βρεθούμε σε πνευματική ευφορία.

Το τελικό αποτέλεσμα κάθε σελίδας είναι μοναδικό, αφού ο καθένας χρησιμοποιεί τις δικές του χρωματικές επιλογές και στη συνέχεια αν θέλει μπορεί τοποθετήσει το έργο του σε κορνίζα.

Ήδη σε πολλές εταιρίες τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού συστήνουν στους εργαζόμενους να έχουν δίπλα τους ένα τέτοιο βιβλίο ζωγραφικής για μερικά λεπτά χαλάρωσης και δημιουργικότητας, όταν νιώθουν αγχωμένοι.

Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει  τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων ...