Η Νεκταρία Καραντζή σε συναυλία της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα 9/8

Την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, ώρα 21:00, η διεθνώς αναγνωρισμένη Υμνωδός του Ιερού βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης, Νεκταρία Καραντζή, θα μετέχει σε αφιέρωμα για την Θεοτόκο, της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σημαντικοτερου βυζαντινού μνημείου της Καλαμπάκας,  του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα, καθεδρικού ναού της Επισκοπής Σταγών.

Συντελεστές της συναυλίας ειναι:
ο Βυζαντινός Χορός «Μετεωρήτικο Ψαλτήρι», με χοράρχη τον Σπύρο Σπύρου,      το Θεατρικό Εργαστήρι και το χορευτικό τμήμα «Επί Σταγών», με χοροδιδάσκαλο τον Ιωάννη Κώτη και οι μουσικοί: Αργύρης Κόκορης (λαούτο, τραγούδι), Νεκτάριος Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Γιάννης Σούλτης (βιολί), Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου (κανονάκι), Νίκος Μούτσελος (κρουστά, γκάιντα, ζουρνά), Θεόδωρος Κυριλλίδης (Ποντιακή Λύρα) και Γιώργος Ντίνας (κρουστά). Στη θεατρική απόδοση των κειμένων, ο Φώτης Πάλλας.                              

About author

Άμεση και επιτόπια παρέμβαση του ΥΠΠΟΑ στο Τέμενος Βαγιαζήτ

  Επιτελείο του ΥΠΠΟΑ  με επικεφαλής την  Γενική Γραμματέα  του Υπουργείου Πολιτισμού και  Αθλητισμού  Μαρία  Βλαζάκη,  έφτασε  νωρίς το πρωί  στο Διδυμότειχο – ύστερα από εντολή της Υπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας  Κονιόρδου που βρίσκεται στην  Ιερουσαλήμ- προκειμένου να εκτιμήσει  την κατάσταση μετά την εκδήλωση  της πυρκαγιάς που προκλήθηκε  τις πρώτες πρωινές ώρες στο  Τέμενος Βαγιαζήτ. Το επιτελείο θα   δρομολογήσει άμεσα τις απαραίτητες  σωστικές εργασίες. Από τις αρμόδιες  ...