«Η επιστροφή της Γυφτιάς» στο HolyWood Stage

 

Μια εποχή, κατά την οποία δημιουργήθηκε ίσως το σημαντικότερο ρεύμα στο νεοελληνικό τραγούδι, θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν τη φετινή χειμερινή σαιζόν ο Δημήτρης Κοντογιάννης, μαζί με μια πολύ αξιόλογη ομάδα μουσικών και τραγουδιστών στη μουσική σκηνή «HolyWood Stage*» , Λ.Βουλιαγμένης 289, στον Άγιο Δημήτριο.bca5bce1-f7a9-44eb-b78b-21467140a29d

Εκτός από τον Δ. Κοντογιάννη (που ήταν από τους πρωτεργάτες – μαζί με τον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Νίκο Παπάζογλου και τον Διονύση Σαββόπουλο – της δημιουργίας των πρώτων δίσκων και των καλλιτεχνικών σχημάτων εκείνης της εποχής), στην φετινή παράσταση συμμετέχουν οι τραγουδιστές Ηρακλής Κοντός, Σοφία Τσέρου και η νέα μεγάλη λαϊκη φωνή Βασιλική Στεφάνου που κυκλοφορεί την πρώτη της δουλειά από την Polymusic.

Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και στα «Δηθεν» – που ηχογραφήθηκαν το 1978 και το 1980 αντίστοιχα – με τις διαχρονικές επιτυχίες  όπως Το μπαγλαμαδάκι, Τρελλή κι αδέσποτη, Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, Ο Αύγουστος, Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ…, αλλά και νεότερα που ανήκουν σ αυτό το ρεύμα – όπως τραγούδια του Μάλαμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Ορφέα Περίδη και άλλων σημαντικών τραγουδοποιών που έχουν επηρεαστεί από το κλίμα που διαμορφώθηκε γύρω στα 1980.

Φυσικά, αργά το πρόγραμμα θα κλείνει με κλασικά και αγαπημένα τραγούδια από την εποχή του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

 «Ο Ηλίθιος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Ηλίθιος», ο πρίγκιπας Μίσκιν, πάσχων από επιληψία, επιστρέφει στη Ρωσία μετά από πολυετή απουσία. Στην Αγία Πετρούπολη περιφρονούν και χλευάζουν την αθωότητά του. Εκείνος ...