Δύο ταινίες διανομής StraDa στο 71ο Φεστιβάλ Καννών

Η νέα ταινία του Pawel Pawlikowski (“Ida”),

Ψυχρός Πόλεμος | Cold War στο Επίσημο Διαγωνιστικό.

Η ταινία του Luis Ortega, Ο Άγγελος | El Αngel

στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Δύο ταινίες διανομής StraDa θα βρίσκονται στο διάστημα 8-19 Μαΐου 2018 στο 71o Φεστιβάλ Καννών. Η νέα ταινία του φημισμένου Pawel Pawlikowski που σάρωσε τα βραβεία και το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2014 με την IDA, ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ | Cold War βρίσκεται στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων στην Πολωνία του Ψυχρού Πολέμου.

H νέα ταινία του Luis Ortega, O ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ | El Angel που θα παρουσιαστεί στο Τμήμα ΈΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ είναι ένα θρίλερ, βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός έφηβου σίριαλ κίλερ της Αργεντινής. Ο «Άγγελος του Θανάτου» που έγινε έτσι γνωστός λόγω της αγγελικής του μορφής σόκαρε με την αγριότητα των εγκλημάτων του. Οι παραγωγοί της ταινίας έχουν υπογράψει και το υποψήφιο για Oscar 2015, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.

Λίγα λόγια για την ταινία ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ | Cold War

H ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο του 1950 στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Από τον σκηνοθέτη της βραβευμένης με Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας “Ida”, Pawel Pawlikowski.

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Pawel Pawlikowski

Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki

Παίζουν: Joanna Kulig, Agata Kulesza, Tomasz Kot

Έτος: 2018

Χώρα: Πολωνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διάρκεια: 85΄

Mε την υποστήριξη Creative Europe Programme – MEDIA

Λίγα λόγια για την ταινία Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ | El Angel / The Angel

O 17χρονος Carlito ξεκινάει μαζί με τον φίλο του Ramon, που θέλει απεγνωσμένα να εντυπωσιάσει ένα ταξίδι βίας και απαγορευμένου έρωτα, το οποίο καταλήγει σε έντεκα ανθρωποκτονίες. Οι παραγωγοί έχουν υπογράψει και την υποψήφια για Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ, ενώ το καστ των ηθοποιών είναι κορυφαίοι πρωταγωνιστές της Λατινικής Αμερικής.

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Luis Ortega

Σενάριο: Serguio Olguín, Luis Ortega

Παίζουν: Cecilia Roth, Chino Darin, Malena Villa

Έτος: 2018

Χώρα: Aργεντινή, Ισπανία

Διάρκεια: 126’

Mε την υποστήριξη Creative Europe Programme – MEDIA

About author