Διεθνές Φεστιβάλ Διανοούμενων και Καλλιτεχνών στην Τήνο

Για τρίτη χρονιά θα λάβουν μέρος στην Τήνο οι εκδηλώσεις του παγκόσμιου Ρωσόγλωσσου περιοδικού «9 Μούσες» οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν παγκόσμια απήχηση στον πνευματικό κόσμο με αποτέλεσμα την διεθνή προβολή της Τήνου και την βράβευση της Ειρήνας Τσοτάτζε-Αναστασιάδου για την οργάνωσή τους. Το παγκόσμιο Ρωσόγλωσσο περιοδικό «9 Μούσες» έχει 5.790 συνδρομητές και διαβάζεται πάνω από 30 000 αναγνώστες σε όλον τον κόσμο. Το εφετινό πρόγραμμα, που υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και τη Διεθνή Ένωση Συγγραφέων, έχει θέμα: Η επιρροή του Ελληνικού πνεύματος στον Παγκόσμιο πολιτισμό και τις τέχνες και περιλαμβάνει:
* Διεθνές Συνέδριο των μαρμαρογλυπτών
* Το 3 Διεθνές Φόρουμ Συγγραφέων

Το Ι.ΤΗ.Π. συμμετέχει στις εκδηλώσεις με την πραγματοποίηση στο μέγαρό του συναυλίας του πιανίστα Valeriy Ismagilov, με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6 μ.μ..
Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του Διεθνές βραβείου «Χρυσή Πένα Ρωσίας 2016» και του Διεθνούς βραβείου «Όμηρος».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Α. Σκριάμπιν: Σονάτα-Φαντασία № 2

1. Andante

2. Presto

Π. Τσαϊκόφσκι: 2 κομμάτια από τον κύκλο «Εποχές του έτους»

1. Λευκές Νύχτες (Μάϊος)

2. Θερισμός (Αύγουστος)

Σ. Ραχμάνινοφ: 5 Πρελούδια

Ρένα Κυριακού: Θέμα με παραλλαγές (1942)

Νίκος Σκαλκώτας: Ηχώ (1946)

Γιάννης Κωνσταντινίδης: 6 Σπουδές πάνω σε λαϊκούς ελληνικούς ρυθμούς (1958):

1. Preludio

2. Basso ostinato

3. Capriccio

4. Intermezzo

5. Ballabile

6. Toccata

Μ. Μπαλάκιρεφ: Ανατολίτικη φαντασία «Ισλαμέι»
Είσοδος Ελεύθερη

VINYL IS BACK @ Cine Κεραμεικός 11-13.12.2015

  Το Vinyl is back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, αλλάζει μορφή και πάει το «Cine Κεραμεικός», στην καρδιά της πόλης, το τριήμερο Παρασκευή ...