Γέφυρα πολιτισμού χτίζεται στη Γέφυρα Θεσσαλονίκη

21

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας, ο οποίος κλείνει σε λίγους μήνες τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, βρίσκεται στην ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος του Νομού Θεσσαλονίκης και αποτελεί έναν ζωντανό πολιτιστικό οργανισμό που αγκαλιάζει την Παράδοση. Για 11η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, θα φιλοξενήσει στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, το «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής», από την Πέμπτη 31 Αυγούστου ως την Κυριακή 3 του Σεπτέμβρη 2017. Στις 4 βραδιές του Φεστιβάλ, θα παρελάσουν στη σκηνή του φεστιβάλ μουσικές και χοροί από 5 διαφορετικές χώρες με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της.  Νεπάλ, Λιθουανία, Ιταλία, Σερβία και διάφορες περιοχές της Ελλάδος, θα  εκπροσωπηθούν από τους  180 χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα απαράμιλλο μουσικοχορευτικό θέαμα, βασισμένο στην παράδοση τους.

Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό του φεστιβάλ, να γνωρίσει από κοντά μακρινούς πολιτισμούς, αλλά και να διασκεδάσει με τα ζωντανά γλέντια που ακολουθούν μετά το τέλος των επίσημων παραστάσεων και να ενώσει τα βήματά του στον χορό με ανθρώπους άλλων εθνοτήτων, μέχρι το πρωί.

4 βραδιές γεμάτες χορό, διασκέδαση και πλούσιο θέαμα συνθέτουν μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα τα φιλοξενούμενα χορευτικά θα εμφανίζονται στην σκηνή του Φεστιβάλ κάθε μέρα από τις 31/8 ως και τις 3/9 παρουσιάζοντας διαφορετικό πρόγραμμα κάθε φορά, ώστε να καταφέρουν να μας ταξιδέψουν όσο πιο κοντά στην κουλτούρα τους γίνεται.

Το «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής» πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, καταπράσινο χώρο, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Γέφυρας, έναν χώρο φιλικό προς όλες τις ηλικίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους,.

 

«11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής»

Δημοτικό σχολείο, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 31Αυγούστου-03 Σεπτεμβρίου 2017

Είσοδος ελεύθερη, Έναρξη 21.00

https://www.facebook.com/events/160280977731885/

https://www.youtube.com/watch?v=o_cJpEpJ11o&t=26s

http://www.gefiraclub.gr/el/cultural-club-of-gefira/map

#11iffdm #geffest

 

About author

newego_LARGE_t_1101_54547792

Οι εκδηλώσεις τού Υπουργείου Πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα ...