«Αρχιτεκτονικό» ντοκιμαντέρ στο Γαλλικό Ινστιτούτο

0

Η ταινία μας συστήνει τους πρωτοπόρους της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στη Δυτική Ακτή της Βορείου Αμερικής. Μπαίνοντας στις πιο εμπνευσμένες κατοικίες, όπου χώρος και φυσικό φως λειτουργούν σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, επιστρέφουμε στις βασικές αξίες της ζωής, το δέσιμο με τον τόπο, το φως και τη γη. Οι σκηνοθέτες Mike Bernard & Gavin Froome μας ταξιδεύουν από την αυλή του Eppich House (1972) στο Βανκούβερ, του Καναδού αρχιτέκτονα Arthur Erickson μέχρι την οργανική κατοικία Fallingwater (1935) του Frank Lloyd Wright στην Πενσιλβάνια, κυριολεκτικά χτισμένη πάνω σε καταρράκτη. Το αποτέλεσμα: 36 συνθέσεις μιας νέας γενιάς αρχιτεκτόνων, από τον Charles Eames και τον Richard Neutra μέχρι τον Eero Saarinen.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ανδρέα Γιακουμακάτο, καθηγητή ιστορίας αρχιτεκτονικής στην σχολή Καλών Τεχνών και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και τον Αλέξανδρο Βαΐτσο αρχιτέκτονα του γραφείου DECA Architecture.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά και του Ελληνικού Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής 

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31)
Κυριακή 1 Μαρτίου16:30 στον Κινηματογράφο Δαναός  (Λ. Κηφισίας 109)
Η ταινία προβάλλεται στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ

No comments

Ντο Δίεση: «Πάντα Ξημερώνει»

Το δεύτερο  single των Ντο Δίεσημε τίτλο «Πάντα Ξημερώνει» από το επερχόμενο άλμπουμ «Δε φοβάμαι το αύριο». Μουσική: Δημήτρης Νίτης Στίχοι: Πένυ Ραμαντάνη Ενορχήστρωση – παραγωγή ...