Οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.)

 

Παρασκευή 30/10, ώρα 8:30 μ.μ.

 

Η Μάσκα στο Θέατρο

Η θεατρική ομάδα Τήνου «Θεατροποιείο» αυτοσχεδιάζει με θεατρικές μάσκες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιεί το Ι.ΤΗ.Π. από το 2014 με την κατασκευή μασκών υπό την καθοδήγηση του Γερμανού Καλλιτέχνη Γιάννη Asmus. Τον Οκτώβριο, χάρη στην οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Ιδρύματος HEINRICH BӦLL, προσεκλήθη ο σκηνοθέτης Jens Jakob de Place για να διδάξει στη θεατρική ομάδα Τήνου “Θεατροποιείο” τις τεχνικές χρἠσης της μάσκας στο Θέατρο.

Διδασκαλεία: Jens Jakob de Place

Μάσκες: Johannes Asmus

Χορηγοί: Υπουργείο Εξωτερικών Γερμανικής Ομοσπονδίας

Ίδρυμα HEINRICH BӦLL

Είσοδος: Ελεύθερη

 


Time flies like an arrow, fruit flies like a banana

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

30 Οκτωβρίου

Ολοκληρώνεται η ομαδική έκθεση του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών 2015 Tinos Quarry Platform, Time flies like an arrow, fruit flies like a banana, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Ο Πέτρος Τουλούδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος, θα ξεναγήσει στην έκθεση την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 20:00, λίγο πριν την αφιερωμένη στις μάσκες στο θέατρο εκδήλωση.

Την έκθεση επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός εικαστικών, ιστορικών Τέχνης, επιμελητών μουσείων και υπευθύνων γκαλερί από την Ελλάδα και των κόσμο.

Διθυραμβικά δε ήταν τα άρθρα που αφιερώθηκαν σε αυτήν, όπως από το περιοδικό Conceptual Fine Arts, το Art Viewer, και το Propaganda.

Περισσότερα…


Σάββατο 31/10, ώρα 8 μ.μ.

ΑΝΙΜΑ (φλάουτοκιθάρα) 2: Φθινοπωρινή Σουΐτα

Η Μαργαρίτα Σαλταμανίκα (κιθάρα) και η AnnePujolas  Φωσκόλου (φλάουτο) σε έργα Shubert, Chopin, Grieg, Bizet και Ελλήνων συνθετών.

Το Anima φλάουτο – κιθάρα ντουέτο δημιουργήθηκε το Μάιο του 2013 από την Anne Pujolas Φωσκόλου (φλάουτο) και την Μαργαρίτα Σαλταμανίκα (κιθάρα).

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ένα ευρύ μουσικό φάσμα που απλώνεται από το στιλ μπαρόκ έως το σύγχρονο τανγκό και το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο
Είσοδος Ελεύθερη


 
Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων και της βιβλιοθήκης τού Ι.ΤΗ.Π. είναι:
Δευτέρα – Πέμπτη: 9 π.μ. – 3 μ.μ.
Παρασκευή: 9 π.μ. – 3 μ.μ. & 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., Σάββατο: 10.30 π.μ. – 2 μ.μ. & 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Opening hours of the exhibitions

Monday – Thursday: 9:00 – 15:00
Friday: 9:00 – 15:00 & 19:00 – 21:00, Saturday: 10:30 – 14:00 & 19:00 – 21:00